Vuosien varrella on kotiini kerääntynyt yhtä sun toista huonekalua. Muuton jälkeen olen yrittänyt tehdä asuntomme huonekalu sekamelskasta hieman yhteensointuvampaa. Itse pidän tällähetkellä vaaleista sävyistä, ilmavuudesta ja lämmöntunteesta sisustuksessa.

WP_20140915_20_02_39_Pro.jpg

Halusin meille kotiin Ikean Hemmnes tv-tason valkoisena, muttä löysimme netistä sen mustan värisenä ja edukkaasti. Itseäni on sen jälkeen häirinnyt väärä väri, se on kuin iso musta möykky olohuoneessamme. Älkää käsittäkö väärin taso on kiva mutta vain väärä meidän olohuoneeseemme. Tällähetkkellä olisi turha vaiva maalata tasoa koska pieni vesselimme on päättänyt pitää tv-tasoamme esim. paukutuspisteenä jota hän paukuttaa milloin milläkin välineellä tai mihin hän tykkää taiteilla puukynillä tai jopa maidolla. Tämän vuoksi päätin aloittaa pienillä muutoksilla joka tässä tapauksessa oli laatikoiden vetimet. Vetimiä löytyy vaikka minkälaisia jos vain jaksaa kierrellä pieniä sisustupuoteja.

WP_20140915_019.jpg

Halusin vetimet jotka sopivat hyvin vaaleisiin väreihin ja jotka antavat hieman uutta ilmettä tasolle mutta eivät hyppää silmille.

WP_20140915_20_14_35_Pro.jpgWP_20140915_12_38_43_Pro.jpg 

Olin myös vuosia sitten ostanut kaksi mustaa "teräs"hyllyä Ikeasta eikä nekään oikeen antanut iloa silmille. Joten kun keittiön tuolien maalaamisesta jäi vielä maalia jäljelle päätin käyttää sen toisen hyllyn maalaamiseen ja täytyy kyllä sanoa että paremmalta näyttää. Pienen lapsen kanssa nämä pienet tuunaus projektit voivat tuntua hieman aikaa vieviltä mutta lopputulos on sen arvoinen. Kesällä oli helpompi tehdä maalaus-projekteja kun ne pystyi hoitamaan pihalla. Hyllyn maalaus tapahtui syksyllä niin päädyin valtaamaan kylpyhuoneen, joutui koko perhe olemaan kylpemättä pariin päivään. Huonekaluja maalatessa olen huomannut pari asiaa esim. pohjamaali kannattaa laittaa jos haluaa kestävän pinnan. Maalin laadusta ei kannata tinkiä koska silloin koko kova työsi menee hukkaan. Pohjatyöt kannattaa tehdä kunnolla, eikä kannata säikähtää jos maalaus jälki näyttää epätasaiselta pohjamaalin ja ensimmäisen maalikerroksen jälkeen, vasta toinen kerros maalia tasoittaa tämän.

WP_20140825_15_37_03_Pro.jpgWP_20140824_18_15_35_Pro.jpg